گردآورندگان اخبار نقض حقوق جوان و دانشجو عبارتند از: رسول پورآزاد، هادی جعفرپور
اخبار عمومی
اخبار دانشگاه ها ( ۲۲ مورد )
نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه شاهد یک به ۲۰ است / آغاز سال تحصیلی جدید با نظر مراکز بالادستی
۰۳ مرداد ۱۳۹۹
علیرضا بهراد، معاون آموزشی دانشگاه شاهد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: رتبهبندیهایی که در داخل دانشگاه داریم عمدتا مبتنی بر دانشگاه است
معاون آموزشی دانشگاه شاهد ادامه داد: در برخی تحلیلها رتبهبندی در حوزه گروهها توصیه میشود، زیرا باید دید زمانی که یک دانشگاه خوب است، آیا در همه رشتهها و گروهها خوب است، یا تنها در برخی دانشکدهها موفقتر است. به نظر بنده رتبهبندی در سطح گروهها و رشتهها بهتر خواهد بود.
۹۵ دانشجو به کرونا مبتلا شدهاند
۲۹ تير ۱۳۹۹
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دانشگاه علامه طباطبائی با حدود ۱۷ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری و با حدود ۵۵۰ عضو هیئت علمی و بیش از هزار عضو مدعو از بزرگترین دانشگاههای کشور است که گستره دانشجویی آن، کل استانهای کشور را در بر میگیرد.
با آغاز بحران کرونا در کشور و تعطیلی فرایند آموزش حضوری و رویکرد نظام آموزش عالی کشور به سیستم مجازی، در دانشگاه علامه طباطبائی از آغاز با تشکیل جلسات در دانشگاه و هماندیشی مسئولان، مدیران و استادان دانشگاه، رویکرد آموزش مجازی در دستور کار قرار گرفت.
با شروع شیوع بیماری همهگیر و مهلک کووید۱۹ و یا همان کرونا و به تعطیلی کشیده شدن و نیمه تعطیل شدن بسیاری از فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، دانشگاه نیز با تعطیلی خوابگاهها و ورود به شیوه آموزش مجازی به فعالیتهای خود ادامه داد
علی یونسی و امیرحسین مرادی دو دانشجوی نخبه ایرانی و جلسه بازجویی جمعی
۶ مرداد ۱۳۹۹علی یونسی و امیرحسین مرادی دو دانشجوی نخبه ایرانی دانشگاه شریف که دارای جوایز بین المللی المپیاد نیز هستند، پس از بازداشت خودسرانه در روز ۲۲ فروردین ۹۹ همچنان از حق داشتن وکیل و دیدار خانوادگی محروم هستند.
طی ماههای گذشته علی یونسی و امیرحسین مرادی برای اعتراف تحت فشار بوده اند و نزدیک به دو ماه را در سلولهای انفرادی سپری کرده اند.
این دو دانشجوی نخبه در تاریخ ۲۳ تیر ۹۹ در یک جلسه با حضور نمایندگانی از دانشجویان و مسئولین دانشگاه و مقامات قضایی و بدون داشتن وکیل مورد بازجویی جمعی قرار گرفتند.
در این جلسه هیچکدام از بستگان این دو زندانی سیاسی حضور نداشتند.
دانشجویان مزدوج این روزها چه می کنند؟!
ایسنا/قم به نظر می رسد که با این شرایط راهی جز تحول در روابط رسمی و مراسمات و خریدها و.. وجود ندارد. زیرا با این شرایط عملا نمی توان ازدواج دانشجویی را ترویج کرد
موج گرایش به ازدواج دانشجویی و تلاش و تشویق و ترغیب به ازدواجهای دانشجویی در سالهای گذشته از سوی نهادهای اجرایی و فرهنگی و علمی کشور افزایش یافته است و امروز شاهد جمعیت کثیری از دانشجویان هستیم که در دوران دانشجویی ازدواج کرده اند و زندگی خود را بر پایه محبت و اعتماد به دست آمده در این دوران بنا کرده اند.
خوشبختانه در سالهای گذشته برنامه های خوبی از جمله طرح هایی چون همسفر تا بهشت از سوی نهاد نمایندگی ولی فقیه در این عرصه برگزار شد که در آن ضمن تشویق و اهدای یک سفر زیارتی پر مضمون و پرمحتوا و از البته خوش هزینه که عمدتا اولین سفر پس از ازدواج دانشجویان را نیز رقم می زد خاطرات خوبی را به این جوانان هدیه می کرد.
اما روی دیگر ازدواج های دانشجویی را هم در این روزهای سخت که جولان طلا و سکه و زمین و ماشین و منزل و جهیزیه و… هوش از سر پرانده است دید و احوالی از آنها پرسید.
علی عباس زاده یکی از دانشجویانی است که دو سال در دانشگاه ازدواج کرد و امروز پس از دو سال هنوز عروسش را به خانه بخت نبرده، در گفت وگو با ما گفت: با توجه به اینکه هنوز درسمان به شکل کامل تمام نشده و کاری هم نداریم صبر کردیم تا یک سال دیگر که فشار درس کمتر شد شرایط عروسی را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه همسر وی هم دانشجو بوده است، افزود: ایشان همکلاسی بنده بود و در ترم دوم از ایشان خواستگاری کردم امروز هم مشکل خاصی با هم نداریم ولی مشکلات بسیار زیاد شده است و توان عروسی با این شرایط نداریم.
وی گفت: متاسفانه در این روزها تنها ما نیستیم که انتخاب می کنیم برای آینده چه تصمیمی باید بگیریم و عوامل بسیاری مثل سنت های پیچیده و تعارفات، دست و پای ما را بسته است.
حجت حاتمی از دانشجویان دیگری است که به تازگی فارغ التحصیل شده است و به همراه همسرش در حال تدارک وسایل ازدواج است. او از وضعیت وحشتناک این روزهای جوانان گفت و افزود: واقعا نمی توان با رفتارها و شرایط گذشته ازدواج کرد و باید تغییر کاملی در سبک زندگی و زیست جمعی صورت گیرد.
وی افزود: امروزه هزینه های مراسم و تامین وسایل اولیه به حدی سنگین است که بسیاری از جوانن به تنهایی حریف این شرایط نمی شوند. سال گذشته خرید یک منزل در شهرک پردیسان با ۲۵۰ میلیون تومان میسر بود ولی امروز همان منزل ۶۰۰ میلیون شده است. واقعا با کدام وام و حقوقی می توان دیگر دلخوش به خرید مسکن بود؟!
این جوان قمی بیان کرد: متاسفانه امروزه پول حرف اول را می زند و بسیاری از دانشجویان که در این شرایط ازدواج کرده اند با مشکلات عدیده روبرو هستند و به نظر من در آینده دیگر کمتر دانشجویی است که حاضر شود در این سنین ازدواج کند.
وی با ذکر این مطلب که ازدواج دانشجویی غیرممکن خواهد شد گفت: شاید این نگاه بد بینانه باشد ولی به نظرم با این وضع گرانی و مسکن و…. نمی شود در دوران دانشجویی ازدواج کرد.
در ادامه با یکی دیگر از جوانان دانشجو همکلام شدیم که از زندگی این روزهایش راضی تر بود. او گفت که ترم آینده، آخرین ترم تحصیلی را می گذرانم و یک سال است که ازدواج کرده ام.
وی تصریح کرد: سال گذشته از طریق معرف با یکی از دانشجویان دانشگاه های دیگر استان ازدواج کردم و با عنایت خداوند مشکلی نداریم. از نظر مالی هم به رغم مشکلاتی که وجود دارد می توانیم زندگی خودر ا پس از محرم امسال آغاز کنیم.
وی گفت: بنده از سه سال پیش کار در عرصه دیجیتال مارکتینگ را آغاز کرده ام و خوشبختانه با همسرم از بدو ازدواج در این بخش فعال هستیم و خداروشکر درآمد خوبی هم داریم.
وی تصریح کرد: جوانان امروزه می گویند شرایط سخت است و مثل گذشته نیست ولی من این سوال را می پرسم که چرا به سبک امروز خودتان را برای مواجهه بامشکلات آماده نکردید؟ بنده هیچ وقت روی پول پدرم حساب نکردم و امروز هم خوشحالم که کاری را شروع کردم که در آن تخصص دارم و درآمد خوبی هم دارم.
این دانشجوی شاغل در فضای مجازی اظهارکرد: خود ما با حذف تمام برنامه های زائد و حتی حذف طلا از هدایای ایام مخصوص خودمان را راحت کردیم و دیگر فشاری روی دوشمان حس نمیکنیم.
وی گفت: به نظرم دانشجویان در آینده می توانند بیشتر با هم ازدواج کنند زیرا می توانند به عنوان دو انسان فهمیده و تحصیلکرده به راحتی با هم به تفاهم برسند که یک سری زوائد مثل خرید های آن چنانی و رسومات و مجالس آن چنانی را حذف کنند. اینکه می گویم زندگی خوبی دارم به دلیل حذف این موارد زائد است وگرنه برای من هم این شرایط بسیار سخت بود.
گفتنی است به نظر می رسد که با این شرایط راهی جز تحول در روابط رسمی و مراسمات و خریدها و.. وجود ندارد. زیرا با این شرایط عملا نمی توان ازدواج دانشجویی را ترویج کرد.
دانشجویان از ایجاد نظام جدید تسهیلات دانشجویی بهرهمند میشوند
۰۷ مرداد ۱۳۹۹
به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شصت و ششمین گردهمایی معاونان دانشجویی دانشگاهها بصورت مجازی و با حضور وزیر علوم، معاون آموزشی وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان برگزار شد.
در این نشست ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان اظهار کرد: تحول در فرآیندهای پرداخت و بازپرداخت وامهای دانشجویی تحت عنوان طرح تجمیع وامها آماده پیشنهاد به هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان است.
کاهش رتبه مهاجرت دانشجویان ایرانی به خارج از کشور
۰۷ مرداد ۱۳۹۹
بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران در گفت وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رتبه ایران در فرستادن دانشجویان به کشورهای خارجی اظهار کرد: در بازه زمانی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ رتبه دانشجو فرستی ایران از رتبه ۲۹ در جهان به ۱۲ رسیده بود.
مدیر رصد خانه مهاجرت ایران ادامه داد: از سال ۲۰۱۲ تاکنون روند جایگاه و رتبه ایران تغییر کرده و الان در رتبه ۲۰ دنیا هستیم. با اعلام این رتبه ممکن است تصور شود که ایران تعداد دانشجویی بی شماری را به خارج اعزام میکند در حالی که عوامل مختلفی در این رتبه تاثیرگذار هستند.
مهاجرت دانشجویان برای کشور ضعف نیست
۰۷ مرداد ۱۳۹۹
به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کتاب سالنامه مهاجرتی ایران در مراسمی با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.
در این برنامه ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: زمانی که من از این طرح استقبال کردم گزارشهای را میدیدم که میگفتند ما بیشترین آمار فرار مغزها را داریم، اما بعد از تحقیقات متوجه شدیم که این گزارشها صحت ندارد. ما در ابتدای انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو داشتیم که ۱۰۰ هزار نفر از آنان مهاجرت کردند و ۵۶ هزار نفر آنها آمریکا را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کرده بودند.
تردد هوایی و دریایی دانشجویان به بوموسی رایگان می شود
برای آگاهی و اطلاع بیشتر میتوانید از وب سایت کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو به آدرس ذیل بازدید فرمایید.
https://daneshjoo.bashariyat.org/
آخرین دیدگاهها