برای آگاهی بیشتر:
آمار فوق از گزارشات رسانه های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع آوری شده و عملا نمی تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد واقعیت های جامعه باشد. این گزارشات آماری از میان ۱۰۱ خبر سانسور شده شدید رسانه های وابسته به جمهوری اسلامی ایران و از سوی دیگر سرکوب فعالان و خبرگزاری های غیروابسته که تنها درصد ناچیزی از نقض حقوق جوان و دانشجو در ایران میباشد، در طول ماه خرداد تهیه شده است. این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو که از رسانه های داخلی و خارجی مانند: هرانا، فارس، ایلنا، ایرنا، هه نگاو، کمپین فعالان بلوچ، جوان آنلاین و دانشجو آنلاین جمع آوری گردیده است. همکارانی که درگردآوری این موارد خبری نقض حقوق جوان و دانشجو در تیر ماه همکاری کرده اند عبارتند از: هادی جعفر پور، احسان احمدی خاه، آزاد بهرامی، بهاره بلورچی، رها بیرجندی، عباس منفرد، پوریا طالب زاده، مصطفی ملازم، مهرنوش ایمانی و آرش احمدی میباشند. با تشکر از این همکاران: هادی جعفرپور، رسول پورآزاد و پوریا طالبزاده که به طور ویژه آین آمار را تنظیم و آماده نموده اند. اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:
https://daneshjoo.bashariyat.org
گزارش نقض حقوق بشر در تیر ماه ۱۴۰۰
اخبار عمومی
وضعیت دانشگاه ها
بیش از ۴۰ هزار دانشجو از خدمات مرکز مشاوره دانشگاه تهران استفاده کردند
۲۴٫۶٫۲۰۲۱
یکی از اقدامات متمایز دانشگاه تهران که در ارزیابی مراکز مشاوره مورد توجه قرار گرفت طرح همدلی بود که پس از تصویب در هیأت رئیسه دانشگاه، ما با بیش از ۲۰ هزار دانشجو مصاحبه تلفنی انجام دادیم و نیازهای جدی این دانشجویان را بررسی کردیم و دانشجویانی که نیاز به حمایت داشتند تحت پوشش قرار دادیم و خدمات مختلف روانشناختی ارائه دادیم و خوشبختانه این یکی از طرحهای بسیار موفق بود و تا پایان شهریور ۱۳۹۹ ادامه داشت که با رضایت دانشجویان نیز مواجه شد
نرخ بیکاری دانشگاهیان چند برابر بیسوادهاست
۲۴٫۶٫۲۰۲۱
بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی نه تنها با طرح های جورواجور دولت حل نشد،بلکه این روزها شاهد هستیم که مسافرکشی با خودرو شخصی، موتور و رانندگی در آژانس های تاکسی تلفنی، مشاغل آزاد و دلالی، راه اندازی بقالی و سوپرمارکت ،وردست پدر و ادامه شغل پدری و مواردی از این دست گزینه های موجود برای فارغ التحصیلان بیکار دانشگاه است.
غفلت دانشگاهها از محافظت دانشجویان در برابر آسیبهای اجتماعی
۲۶٫۶٫۲۰۲۱
مدیر اداره فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه وظیفه دانشگاه آگاهسازی است، گفت: باید قبول کرد که دانشگاهها نسبت به تربیت قشر دانشجو در کاهش آسیبهای اجتماعی، غفلت کردهاند، زیرا دانشگاهها محیطهای پرورشدهنده هستند، در حالیکه رسالت دانشگاهها تنها در آموزش خلاصه شده است.
۲۶ دانشگاه ایرانی در جمع برترین دانشگاه های جوان دنیا
۲۵٫۶٫۲۰۲۱
به گزارش خبرنگار مهر، نظام رتبه بندی آموزش عالی تایمز برای رتبه بندی دانشگاه جوان ۲۰۲۱ از همان روشی که دانشگاههای جهان را ارزیابی میکند استفاده میکند و ماموریتهای اصلی دانشگاهها «تدریس، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی» را مورد ارزیابی قرار میدهد اما در این رتبه بندی خاص، دانشگاههایی با قدمت کمتر از ۵۰ سال مدنظر هستند
.
ثبتنام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو صرفاً براساس سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی پیوسته دانشگاهها تا ۸ مرداد ادامه دارد
۲۱٫۷٫۲۰۲۱
به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، به اطلاع متقاضیان ثبت نام و شرکت در پذیرش براساس سوابق تحصیلی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور میرساند ثبتنام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو صرفاً براساس سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی پیوسته نیمسال اول سال ۱۴۰۰ از (شنبه ۲۶ تیرماه) آغاز و تا روز جمعه (۸ مرداد ماه) ادامه خواهد داشت.
اعتراض دانشجویان دانشگاه فردوسی به بیاعتنایی نسبت به خودکشی یک پژوهشگر
۲۸٫۶٫۲۰۲۱
پژوهشگر دوره پسادکترای رشته فیزیک در دانشگاه فردوسی مشهد پس از دو بار اقدام به خودکشی ، در میان سکوت و بیاعتنایی مقامات جان باخت.
بیتوجهی مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد به خودکشی یک دانشجو، تجمع دانشجویان را در پی داشت
۲۹٫۶٫۲۰۲۱
امروز دوشنبه ۷ تیرماه، دانشجویان فردوسی مشهد در اعتراض به بیتوجهی مسئولین دانشگاه نسبت به خودکشی «سعید قلیبیگلو» دانشجوی مقطع دکترا، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گفتهی دانشجویان، آقای قلیبیگلو یک روز پیش، اقدام به خودکشی ناموفق میکند، اما مسئولین دانشگاه بدون هیچ اقدامی دوباره او را راهی خوابگاه میکنند و وی این بار با حلقآویز کردن خود دست به خودکشی زده و جان خود را از دست میدهد.
جهت کسب آگاهی و اطلاعات بیشتر می توانید از سایت کمیته دفاع از حقوق جوان و دانشجو بازدید فرمایید
آخرین دیدگاهها