گزارش آماری ماهیانه نقض حقوق کار و کارگر در مهرماه ۱۴۰۰

گزارش آماری نقض حقوق کارو کارگر  در مهر ۱۴۰۰

رسول عباسی زمان ابادی و آذر ارحمی و داوود وحیدی

اخبار کارگران
۱ _ داستان حکایت رتبه‌بندی معلمان را وقتی به جد و دقیق مرور می‌کنیم، نمونه‌ی مناسبی است از نوع و تلقی حکمرانی در ایران و میزان احترامی که تصمیم سازان نه فقط برای مخاطب وعده‌های خود که برای خود، قائل می‌شوند. کسانی که در جلوی دوربین‌ها می‌آیند و از مصوبات مختلف و وعدهای رنگین و شیرین می‌گویند و از پشت دوربین‌ها، در اندیشه‌ی آب در شیر کردن همه‌ی آن مصوبات هستند که یا به هر نحو ممکن اجرا نشود و یا به بدترین شکل ممکن که منافع معلمان را محدود نماید، اجرایی شود(خط صلح / ۷ مهر )
۲ _ بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان نشان می‌دهد، حقوق هیچ معلمی با مدرک لیسانس و پایینتر نباید از ۸۰ درصد هیات علمی مربی آموزشیار وزارت علوم کمتر باشد درصدهای افزایش ناشی از ارتقا از رتبه ۱ تا ۵ به ترتیب ۲۵ درصد، ۲۰ درصد، ۱۵ درصد و ۱۰ درصد خواهد بود، به عبارتی کسی که رتبه ۵ باشد مجموع این درصد‌ها یعنی ۷۰ درصد به حقوق پایه او افزوده می‌شود.(رویداد/۲۴ )
۳ _علی همه خانی از توقف یک دستگاه وانت به علت حمل ۷ کارگر در قسمت بار و در بزرگراه آزادگان خبر دادعلی همه خانی معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فاتب اظهار داشت: ظهر دیروز یک دستگاه وانت که در حال تردد با ۷ کارگر در قسمت بار در بزرگراه آزادگان بود متوقف و توسط عوامل منطقه ۲۶ پلیس راهور تهران بزرگ راهی پارکینگ شد(کارگر انلاین/ ۷ مهر )
۴_ گرانی کالاهای اساسی بیداد می‌کند؛ مردم بسیاری از کالاهای اساسی را از سفره‌های خود حذف کرده‌اند. بخش اعظم شاغلان از جمله کارگران، بازنشستگان، استادکاران و صاحبان مشاغل خویش فرما، امروز نمی‌توانند کالاهای اساسی و بسیار ضروری مانند برنج، گوشت قرمز، گوشت سفید و لبنیات را به طور مرتب خریداری کنند و در چنین شرایطی است که به نظر می‌رسد، بحران معیشت به مرحله‌ای بسیار جدی وارد شده؛ در این بحران بسیار جدی، برخی به جای کنترل و مهار تورم یا افزایش قدرت خرید مردم (وعده‌هایی که هر دو گروه پیشتر به کرات داده بودند)، فقط یک راهکار تورم‌زا و مشکل آفرین در چنته دارند: حذفِ کاملِ ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی(ایلنا/ ۹ مهر )!
۵ _ نمایندگان دو هزار کارگر پروژه‌ای نفت و گاز، در دیدار با معاون اداره کل روابط کار تهران، به تشریح خواسته‌ها و مطالبات کارگران پرداختند مازیار گیلانی نژاد که به نمایندگی از جانب کارگران در این نشست شرکت داشته، در ارتباط با جزئیات آن به ایلنا گفت: ابتدا یکی از مسئولان عنوان نمود «حرف‌های نمایندگان بایستی بر طبق قانون باشد تا بتوان رسیدگی نمود» در پاسخ اعلام داشتیم که ما حرف شما را قبول داریم و به مصاحبه وزیرکار استناد کردیم که گفته بود کارگران مشکلات را بگویند و خود را جای ما گذاشته راه حل ارائه بدهند. اعلام کردیم ابتدا نامه به تاریخ ۱۵/۱۰/۹۹ به شماره ۱۴۲۸۹۵/۸ که در اداره کار بوشهر و زیر دست آقای شهریور، مسئول روابط کار بوشهر است را بررسی و ببینید چه کسانی بازرسین شما را که ضابط قضایی هستند برای نظارت بر عملکرد شرکت‌ها به پتروشیمی ها راه نمی‌دهند(ایلنا/۹ مهر)
۶_یک شهروند خوزستانی است.برایمان نامه ای پر از درد نوشته و ارسال کرده است .کمک نیاز دارد. کمک از هموطنان، کمک از ارگان هایی که می توانند یاری برسانند. این شهروند دردهایش را نوشته است و برای رسانه ارسال کرده است ولی خیلی ها با شرایط مشابه او ، آنقدر ناامید هستند که حتی نمی نویسند .حتی دیگر سراغ ارگان ها و سازمان ها نمی روند. ولی درد دارند. فقر دارند(رکنا/۹ مهر)
۷ _«افزایش حوادث کار یا کاهش آنها؟» سال ۹۹ با کاهش تعداد این نوع از حوادث، نسبت به سال پیش از آن، دستگاه‌ متولی نظارت بر ایمنی کارگاه‌های مشمول «قانون کار» یعنی «وزارت تعاون‌، کار و رفاه اجتماعی» از کاهشی شدن روندِ حوادث، خبر داد اما زمانی که به «روند طی شده» نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این بر شیب صعودی اُفتاده است و تعداد کارگرانی که برای آنها حادثه پیش آمده با سرعت در حال افزایش است. از باب نمونه با اینکه برابر سالنامه آماری «سازمان تامین اجتماعی» تعداد حوادث منجر به غیرفوت از ۹۰۲۵ مورد در سال ۹۸ به ۸۵۴۴ مورد در سال ۹۹ کاهش یافته است اما در همین بازه‌ی زمانی تعداد حادثه دیدگان از ۲۱۵۶۲ مورد در سال ۹۸ بیش از ۲ برابر شده و به ۴۴۴۹۱ مورد رسیده است؛ به بیان دیگر با وجود اینکه رقم کلی حوادث کار کاهش یافته اما تعداد حادثه دیدگان بیش از ۱۰۰ درصد، تنها در عرض یک سال، افزایش یافته است. نکته اینجاست که تا سال ۹۴ تنها ۱۸۷۸۶ حادثه در کارگاه‌های مشمول بازرسی کار گزارش شده که در نتیجه این رقم، در مدت ۵ سال، ۲.۳ برابر شده است(ایلنا/۹ مهر )
۸_ «دستمزد شایسته»، «برخورداری از خدمات رفاهی و معیشتی» و «گسترش چتر تامین اجتماعی»، همگی معلول حق‌ِ تشکل‌یابی کارگران هستند؛ اساساً برآمدن دولت‌های رفاه و تمکین سیاستمداران در برخی جوامع مترقی به نظریات حمایتیِ «جان مینارد کینز» و همفکرانش را نمی‌توان خیلی ساده حاصل پیشرفت نظریات اقتصادی و ظهور اقتصاددانانی با رویکرد تعدیل سرمایه‌داری دانست، بلکه همه‌ی این دستاوردها قبل از هرچیز، نتیجه‌ی چانه‌زنی قدرتمند کارگران در قالب تشکل‌ها و اتحادیه‌های صنفی مستقل و قدرتمند هستند؛ تا جایی که اگر تشکل‌های کارگری نبودند شاید هنوز در جهان غرب، همان قانون هشت ساعت کار روزانه نیز به تثبیت نرسیده بود و کارگران مثل قرن هجدهم مجبور بودند روزی دوازده ساعت در کارخانه‌های غیربهداشتی و در فضاهای نمور و بی نور جان بکنند (ایلنا/۹ مهر )
۹_ بر اساس آمارهای سازمان تامین اجتماعی؛ در سال ۹۹، ۴۲۸۹۸ کارگر مشمول قانون کار دچار حادثه شدند که از این تعداد ۱۵۹۳ نفر زن و ۴۴۴۹۱ نفر مرد هستند(ایلنا/۹مهر)
۱۰_ ما بیش از ۳۰ سال در نیروگاه‌ها، پست‌های انتقال و فوق توزیع، بصورت نوبت کار در ۲شیفت شبانه روز با ولتاژ ۶۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰۰ که کار سخت وزیان محسوب شده از بدو خدمت تا تاریخ بازنشستگی بطور مستمر بابت فوق العاده‌های(نوبت کاری و سختی کار) کسور بازنشستگی به صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت نموده‌ایم، با اجرای متناسب سازی مهر ۹۹ فوق العاده‌های فوق الذکر در جدول حقوقی ذینفعان لحاظ نگردید!؟(ایلنا/۱۲ مهر)
۱۱_ جلسه‌ی گفت‌وشنودی در کلاب­‌هاوس برگزار کرد تا مطالبات معلمان در آغاز سال تحصیلی جدید -که با اوج‌گرفتن چندباره‌ی کرونا در کشور همراه شده‌- به بحث گذاشته شود. در این اتاق تجربه‌ی بازگشایی مدارس در سایر کشورها در مقایسه با ایران مورد بحث قرار گرفت و معلمان مطالبات و خواسته‌های خود را نسبت به وضعیت فعلی آموزش ‌و پرورش در ایران بیان کردند. معلمان به دو طیف تقسیم شدند: برخی در شرایط فعلی آموزش آنلاین را تنها فرصت و امکان موجود برای دانش‌آموزان دانستند و برخی دیگر نسبت به آموزش آنلاین خوش‌بین نبودند و آن را در بهترین حالت یک آموزش مکمل توصیف کردند(خط صلح/۱۳ مهر)
۱۲ _ کارگران شرکت پیمانکاری «کاریز» در پروژه آزاد راه منجیل به رشت در اعتراض به عدم پرداخت چهار ماه حقوق امسال خود، از صبح امروز ۱۰ مهر ماه اقدام به اعتصاب کردندکارگران با اشاره به بی‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات خود گفتند: بعد از گذشت شش ماه از آغاز سال جدید کارگران شرکت پیمانکاری «کاریز» فقط حقوق فروردین و اردیبهشت ماه خود را دریافت کرده‌اند که در واکنش به این موضوع، آن‌ها که در محور جاده‌ای منجیل به رودبار مشغول کارند از صبح امروز به نشانه اعتراض کار در اجرای تونل شماره سه و چهار م را متوقف کردند(ایلنا/۱۵ مهر)
۱۳_ آمارهای این گزارش که روز جمعه ۹ مهر ماه منتشر شد، نشان می‌دهد شمار شاغلان ۱۵ سال به بالای کشور در تابستان امسال کمتر از ۲۳ میلیون و ۴۵۰ هزار نفر بوده که نسبت به تابستان پارسال ۱۳۶ هزار و ۵۸۴ نفر کاهش داشته است بدین ترتیب طی دو سال گذشته شمار شاغلان کشور در مجموع ۵.۲ درصد کاهش یافته است؛ یا به عبارتی دیگر ۱.۳ میلیون شغل در کشور از بین رفته است(صدای مردم /۹ مهر)
۱۴ _ یکی از بارزترین نمود‌های عجز سران رژیم ولایی در حل بحران‌های اجتماعی- اقتصادی کشور، بیکاری گسترده بین جوانان است. نتیجهٔ سرشماری و آمارها نشان می‌دهند که میانگین سنی ۸۵ میلیون شهروندان کشورمان ۳۲ سال است. این نشانگر آن است که جوانان نه‌فقط بخش عمدهٔ جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، بلکه در مقام فعال‌ترین نیروی اجتماعی کشور می‌توانند نقشی مؤثر در پیشرفت و توسعه‌ کشور داشته باشند. نه‌فقط در کشور ما، بلکه در تمام جامعه‌های بشری، تاریخ نشان داده است که بدون درنظر گرفتن این نقش و خواست‌های جوانان، پیشرفت و امیدواری به آینده نه‌فقط در بین جوانان بلکه در تمامی جامعه مختل می‌گردد(صدای مردم /۱۶ مهر)
۱۵ _ گزارشی از مشکلات و تنگناهای مترجمان زبان اشاره و دشواری‌های زندگی ناشنوایان در حاکمیت رژیم ولایت فقیه شرق» سمیه جاهدعطائیان: همه ما بعد از وقوع هر سرقت به اداره آگاهی مراجعه می‌کنیم، اما وقتی مال‌باخته یک ناشنوا باشد، جریان فرق دارد. «حمیده‌. ف» برای شکایت و پیگیری کیف به‌‌سرقت‌رفته‌اش به کلانتری آمده تا گزارش کیف‌قاپی را بدهد. او ناشنواست. ناخودآگاه ماسکش را از صورت پایین کشیده تا به هر راهی شده منظورش را برساند. تلفن همراهش را هم قبل‌تر تحویل داده و به مترجم آنلاین و مجازی هم دسترسی ندارد(شرق /۱۶ مهر)
۱۶ _ این روزها پیمانکاران پشت سرهم صف می‌کشند؛ گویی که انبوه خودروها در صف بنزین سهمیه‌ای ایستاده‌اند و می‌خواهند و هرچه زودتر خود را به جلوی صف برسانند. پیمانکاران اما با سرعت، قدرت و نفوذ بیشتری خود را به جلو می‌اندازند و در این راه از فرصت‌های موجود برای بهبود ترکیب قرارداد خود استفاده می‌کنند. در این میان، شرکت‌های «تامین نیروی انسانی» جایگاه ویژه‌ای دارند و بیش از همه شرکت‌ها به دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکت‌های خوش‌نام بخش خصوصی نزدیک هستند. شرکت‌ها و موسسات هر تعداد نیرو که بخواهند به واسطه‌ی آنها جذب می‌کنند(ایلنا/۱۶مهر)
۱۷_ با تغییر مدیریت شهری تهران در روزنامه همشهری نیز تغییرات مدیریتی صورت گرفته است. مدیرعامل این موسسه تغییرکرده و حالا سازوکار جدیدی برای بستن قرارداد با روزنامه نگاران تدوین شده است. اخیرا خبرهای غیررسمی درباره گزینش سختگیرانه روزنامه نگاران همشهری شنیده می‌شودبراساس گزارش‌ها برای گزینش روزنامه‌نگاران و تمدید قرارداد آنها سوال‌هایی درباره جزییات و سبک زندگی، عقاید و مواضع آنها از جمله “چرا ازدواج نکرده‌ای؟”، “چرا بچه نداری؟” و یا سوالاتی درباره احکام و نماز و عقاید دینی و سیاسی، مثلا “چرا در انتخابات رای ندادی؟”، “چرا نماز جمعه نمی‌روی؟” و …. پرسیده می‌شود(هرانا/۱۷ مهر)
۱۸ _به گزارش ایسنا، این در حالی است که از مجموع دو میلیون و ۴۹۶ هزار نفر بیکار در این دوره، یک میلیون و ۸۰۹ هزار و ۹۱۲ نفر در سن ۱۸ تا ۳۵ سالگی قرار دارند. بر این اساس، ۷۲.۵ درصد مجموع بیکاران را افراد ۱۸ تا ۳۵ ساله تشکیل می‌دهند که البته از تعداد آن‌ها نسبت به تابستان پارسال حدود ۳۶۰۰ نفر کم شده است.
۱۹_گروهی از کارگران معادن خصوصی کرمان که تعداد آنها به ۲ هزار نفر می‌رسد با اشاره به مشکلاتی همچون ناچیز بودن دستمزدهای خود در مقابل معادن دولتی همجوار و یک روز استراحت در ازای ۲۹ روز بهره‌برداری، یادآور شدند که مدیران اجرایی معادن خصوصی زرند، هزینه‌های نیروهای انسانی را به گونه‌ای لحاظ می‌کنند که به حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان برای هر نفر در ماه می‌رسد ولی در واقعیت دامنه‌ی حقوق کارگران حدود ۳ تا ۴ میلیون تومان است. مدیران اجرایی این معادن، حجم بهره‌برداری را مبنای محاسبه مزد قرار می‌دهند و کارگری که دستور آنها را برآورده نسازد حتی از دریافت حداقل‌های مزدی محروم می‌ماند(هرانا/۱۷ مهر)
۲۰ _در این یادداشت قصد داریم با رویکردی آماری و نه شعاری به تفاوت احکام شغلی معلمان یا به طور کلی کارکنان وزارت آموزش و پرورش با برخی نهادها و وزارتخانه‌های دیگر بپردازیم. کنشگری‌های سال‌های اخیر این واقعیت را بیش از پیش نمایان ساخته که اگر از مسیر قانونی و با دانش کافی برای پیگیری مطالبات بر زمین‌مانده‌ی معلمان اقدام شود، حاکمیت راهی جز پذیرش منطق نخواهد داشت؛ چراکه مسیرهایی چون فریاد و اعتراض‌های هرچند به‌حق به درست یا نادرست برچسب سیاسی خورده و به حاشیه رفته‌اند(ماهنامه خط صلح/۱۰ مهر)
۲۱_ در شهریور امسال متوسط قیمت حدود ۷۵ درصد اقلام منتخب خوراکی، «فراتر از حد بحرانی» افزایش یافته است در 3 مورد از اقلام خوراکی منتخب، تغییرات بیش از ۱۰۰درصد بوده و بیشترین افزایش قیمت در اقلام گوجه فرنگی (۱۳۲.۱ درصد)، کره پاستوریزه (۱۰۷.۵ درصد) و پیاز (۱۰۲.۱ درصد) مشاهده می‌شود(ایلنا/۲۱مهر)
۲۲_خبرگزاری هرانا – سه کارگر کارخانه «سیمان کارون» در استان خوزستان از محل کار خود اخراج شدند. به گفته کارگران این واحد صنفی “تعدیل این سه نفر به پیگیری مرگ یکی از همکارانشان که بر اثر حادثه کار فوت شد، مربوط است”.منابع کارگری در کارخانه سیمان کارون گفتند: از ابتدای مهر ماه سال جاری سه کارگر پیمانکاری کارخانه سیمان کارون واقع در ۴۲ کیلومتری مسجدسلیمان (شهرستان گلگیر) با اسامی «فرشید آقابیگی»، «سینا خلفیان» و «قاسمی» با دستور کتبی کارفرما اجازه ورود به محل کار خود را ندارند(هرانا/۲۳ مهر)
۲۳_ با انتقاد از برخی تلاش‌ها برای اصلاح قانون کار گفت: برخی از آقایان خواهان اصلاح قانون کار هستند و کارفرمایان نیز به این موضوع دامن می‌زنند اما این اصلاحات یکجانبه و علیه ذی‌نفعان اصلی یعنی همان کارگران است. اگرچه تصمیم به اصلاح قانون کار دارند اما باید نسبت به مسکوت ماندن برخی از مواد آن آگاه بود. قانون کار به درستی اجرا نشده است(ایلنا/۲۳ مهر)
۲۴_ فرامرز توفیقی، رییس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار، با اشاره به کاهش ۳۲/۴ درصدی قدرت خرید دستمزد کارگران، گفت: «قدرت خرید حقوق کارگران در آخر شهریور ماه با احتساب میزان رشد تورم و کاهش ارزش ریال، حدود ۳۲/۴ نسبت به فروردین ماه امسال کمتر شده است وزارت تعاون، کار و رفاه در حالی حاضر به تشکیل جلسه شورای عالی کار نیست که علی خدایی، نماینده کارگران در این شورا، نیمه مهر ماه گفت که سبد معیشت حداقل‌های زندگی به بیش از ده میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است و وضعیت معیشتی کارگران و بازنشستگان بسیار وخیم است، در بدترین شرایط ممکن به سر می‌بریم .(اینترنشنال/۲۷ مهر)
۲۵_اگر قوه قضائیه بالاخص دادستان محترم ورود کند و جنبه عمومی جرم را تفهیم نمایند و کارفرمای خاطی را بابت جنبه‌ی عمومی جرم، تنبیه و مجازات کند، دیگر شاهد این بی‌توجهی‌ها یا ساده‌انگاری‌ها نخواهیم بود؛ کارفرمایان باید بدانند جریمه‌ی بی‌توجهی به جان و سلامت انسان‌ها، سنگین است و به پرداخت جریمه محدود نمی‌ماند بر اساس ماده ۹۱ قانون کار، کارفرمایان موظفند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.(ایلنا/۲۸ مهر)
۲۶_ اعتراضات پراکنده رانندگان در سال‌های اخیر نشان می‌دهد تحریم‌های گوناگون و تورم بالا بزرگ‌ترین آسیب را به صنف رانندگان حمل بار وارد و بیشتر از گذشته این شغل را به یک شغل فرسایشی تبدیل کرده است. رانندگان امروزه علی‌رغم فعالیت دشوار و صرف زیاد انرژی، وقت و مشکلات برای تامین نیازهای اساسی در راه، از درآمد و استراحت کافی برخوردار نیست(صدای مردم /۲۸ مهر)
۲۷ _جمعی از کارکنان شرکتی پایگاه‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت استان قم از ادامه بلاتکلیفی خود خبر دادند. آن‌ها می‌گویند دولت و مجلس هرچه سریعتر طرح تبدیل وضعیت شغلی آن‌ها را بررسی کنند. این کارکنان که خواستار طرح تبدیل وضعیت خود هستند، گفتند: شمار زیادی از کارکنان شرکتی پایگاه‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت استان قم هستیم که تحت مسئولیت ۱۷ مرکز خصوصی در مراکز درمانی استان به صورت خرید خدمتی مشغول بکار هستیم. درخواست ما رفع تبعیض در دریافت حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارکنان رسمی و قرارداد مستقیم شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت استان است. بنابراین برای احقاق حق پیگیری‌های انجام داده‌ایم که هنوز مثمرثمر واقع نشده است(صدای مردم/۲۸ مهر)
۲۸_بر اساس ماده ۶ قانون بیمه بیکاری مصوب سال ۶۹، «بیمه‌شدگان با داشتن حداقل ۶ ماه سابقه‌ی بیمه‌پردازی می‌توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.» بنابراین طبق این قانون تعداد نسبتا زیادی از کارگران بعد از اخراج غیرارادی از کار می‌توانند از مقرری بیمه بیکاری بهره‌مند شوند اما مسئله به همین سادگی‌ها هم نیست و بسیاری از کارگران بیکار شده مشمول دریافت بیمه‌ی بیکاری نمی‌شوند(صدای مردم /۲۸ مهر)
۲۹_ رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور می‌گوید: یک تشکل جامع کارگری مردانه، شاید هیچوقت در و دل‌های یک کارگر زن را نتواند بشنود، چون ممکن است کارگر زن به دلیل حیایی که دارد، نتواند مشکل خود را بگوید. با توجه به فرهنگ ما و آسیب­های اجتماعی که یک زن کارگر ممکن است ببیند، قطعاً برایش این تشکل نیاز است ولی متاسفانه ما نداریم(ایلنا/۲۹ مهر)
۳۰ – بنابر اعلام رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی استان قم، بیمه تامین اجتماعی ۱۴۰۰ کارگر ساختمانی در این استان قطع شده است رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی استان قم در این خصوص گفت: بهانه‌ی سازمان تامین اجتماعی برای قطع بیمه‌ی کارگران این است که بازرس به محل کارِ کارگر اعزام شده و او را نیافته است، در حالی که ماهیت کاری صنعت ساختمان ایجاب می‌کند که کارگر هر روز در محل کارش حاضر نباشد؛ حالا یک روز مصالح تامین نمی‌شود و یک روز کارگر بیمار است(هرانا/۳۰ مهر)

جهت کسب آگاهی و اطلاعات بیشتر از اخبار، می توانید از سایت کمیته دفاع از حقوق کار و کارگر بازدید فرمایید