گزارش دومین رویداد موازی سودویند در بیست و پنجمین اجلاس شورای حقوق بشر

“حقوق بشر و محيط زيست”

دوشنبه ١۷ مارس ٢٠١۴ (٢۶اسفند ۹٢)، در جريان بيست و پنجمين اجلاس شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد، دومین رويداد جانبى کارزار افشاى نقض حقوق بشر در جمهورى اسلامى ايران، به تدارک سازمان غير دولتى سودويند برگزار شد.
این رویداد از ساعت ١۷ اين روز با موضوع “حقوق بشر و محيط زيست”، به شرح زير برگزار شد.

خانم پرستو فاطمی گرداننده این جلسه و سخنرانان به شرح زیر به سخنرانی پرداختند:

امیر صفاریان، فعال و کارشناس محیط زیست، در ارتباط با موضوع “طوفان گرد و غبار در ایران”، صحبت کرد.

ایشان در قسمتی از سخنان خود اشاره داشتند که چشمه های تولید گرد و غبار در کشورهای عراق , عربستان , سوریه در رده بندی نخست و کشورهای امارات , قطر , کویت , ترکمنستان و برخی از کشورهای آفریقایی در رده بندی دوم قرار دارند.

لینک ویدئویی

سخنران دیگر این رویداد خانم ژاله تبریزی، فعال حقوق بشر و کارشناس مدیریت، با موضوع “بازداشتها در روز زبان مادرى در تهران و آذربايجان”، صحبت کرد ایشان گفتند که نقض حقوق آذربایجانی ها در ایران ٣٥ سال است که از طرف حکومت انجام میشود و در روز ٢٠ فوریه بیش از ١٠٠ تن از فعالین مدنی آذربایجان در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز , اهر , مغان , تهران غیره که برای بزرگداشت روز زبان مادری گرد هم آمده بودند دستگیر شده اند.

لینک ویدئویی

در ادامه آقای فیصل مرمزی، مدیر اجرایی مرکز حقوق بشر اهواز و کارشناس ارشد آی تی از دانشگاه لندن، با موضوع “اعدام در زندانهاى اهواز”، صحبت کرد.ایشان ضمن محکوم کردن عملکرد حکومت جمهوری اسلامی ایران در نقض حقوق اعراب ساکن ایران , خواستار پایان بخشیدن به این ستمها شد.

لینک ویدئویی

سخنران دیگر این نشست آقای روح الله مرادى، فعال حقوق بشر، عضو شورای مرکزی کمیته مدافعان حقوق بشر قشقایی،در ارتباط با موضوع “وضعيت سياسى و اجتماعى قشقايى ها”، صحبت کرد. ایشان با بیان اینکه سیاستهای حاکمیت سبب حذف کامل قشقایی ها از حیات سیاسی کشور گردیده نگرانی خود را از ادامه این سیاستها ابراز نموده و در ادامه گزارشی از چگونگی تقلب در انتخابات مجلس شهرستان فیروزآباد و پایمال شدن حق انتخاب تنها کاندیدای قشقایی را ارائه نمودند.

لینک ویدئویی

آخرین سخنران این نشست نیز آقای امجد حسين پناهى فعال حقوق بشر بود که ، در ارتباط با موضوع “زندانيان سياسى کرد محکوم به اعدام”، صحبت کرد , ایشان ضمن محکوم نمودن عملکرد قضائی جمهوری اسلامی ایران در ٣٥ سال اخیر بیان داشت که هم اکنون بیشترین تعداد زندانیان سیاسی در ایران را کرد ها تشکیل میدهند که بیش از ٣٠٠ نفر به اتهامات سیاسی و حدود ١٩٠ نفر نیز از سنی مذهب های کرد به اتهامات عقیدتی در زندان های ایران به سر میبرند.

لینک ویدئویی

در ادامه این نشست , وقت پرسش و پاسخ اعلام گردید و سخنرانان به پرسش های حضار پاسخ دادند , این جلسه در ساعت ٦:٣٠ به پایان رسید.

با سپاس , روح الله مرادی قشقایی