لیست کتابهای جدید منتشر شده در کتابخانه اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – نوامبر ۲۰۲۴

۱- جنایت در مجتمع مسکونی

 نویسنده: آگاتا(میلر) کریستی، مترجم: فرید جواهرکلام. غروب یکی از روزهای ماه نوامبر، رئیس اداره آگاهی انگلستان به اتفاق دوست کوچک اندام خود، “هرکول پوارو” در یکی از خیابان های دور افتاده لندن مشغول قدم زدن بودند. “هرکول پوارو” کاراگاه برجسته بلژیکی به علت اکتشافات زیرکانه جنائی خود، در انگلستان شهرتی به هم زده بود و این موضوع باعث ایجاد دوستی بین او و مقامات کارآگاهی انگلستان شده بود. در آن شب در لندن مراسم آتش بازی برپا بود، گلوله های منوّر رنگارنگ زیبائی خاصی به صحنه آسمان می دادند، صدای انفجار ترقه ها با منظره پراکنده شدن زنجیره های آتش، هماهنگی جالبی به وجود می آورند …

۲- وقتی نیچه گریست

نویسنده: اروین د یالوم، ترجمه: مهشید میر معزی. این کتاب یکی از مشهورترین کتاب‌های روان‌شناسی است که در آن برهه‌ای از زندگی فیلسوف نامی آلمانی، فردریش نیچه، به‌عنوان یکی از شخصیت‌های کتاب به ‌طور خاص مورد بررسی قرار گرفته است. این کتاب برنده جایزه انجمن روان‌پزشکی آمریکا شده و به‌عنوان یکی از مطرح‌ترین آثار اروین یالوم شناخته می‌شود.

۳- اقبال نامه

نویسنده : جمیع نویسندگان. اقبال شخصیتی بوده با ابعاد مختلف که هر بعد آن می‌تواند عنوان کتابی مستقل باشد. او فیلسوف، شاعر، اسلام‌شناس، عارف، سیاستمدار، حقوقدان، جامعه‌شناس، اصلاح‌طلب، روزنامه‌نگار، مترجم و نویسنده ای برجسته بوده که در این کتاب سعی می‌شود برخی از جنبه‌های برجسته‌تر شخصیت وی را به یاد محمد اقبال شاعر ملی پارسی گوی پاکستان به قلم چند نویسنده و گوینده معاصر شرح دهد.

۴- زندگی ما به چه موادی وابسته است

نویسنده : آیزاک آسیموف مترجم: دکتر محمود بهزاد. اگر بدن آدمی را از نزدیک مورد مطالعه قرار دهیم، تعداد زیادی از مواد شیمیایی گوناگون در آن خواهیم یافت. در وهله اول و بیش از همه آب خواهیم یافت. مقدار زیادی آب در بدن هست. قریب سه پنجم بدن آب است. آب بدن از همان آب معمولی است که در هر منبعی وجود دارد. در استخوانها و در دندانها، کانیهایی هست که کاملا شبیه کانیهای سازنده سنگهای معمولی است. در خون مقدار کمی قند هست ولی این قند همان قندی نیست که عموما با چای میخوریم بلکه منسوب بدان است. در جگر نوعی نشاسته هست که با نشاسته سیب زمینی و ذرت تفاوت بسیار دارد. در بسیاری از نقاط بدن بخصوص در زیر پوست و در اطراف کلیه ها، چربی هست.

۵- حکومت وحشت در تبریز

نویسنده : ادوارد براون، مترجم: آرش طهماسبی. در این میان، آنچه در دوران معروف به استبداد صغیر طی یازده ماه بر تبریز و مردم این شهر گذشت، از تلخ‌ترین دوره‌های تاریخی یک گوشه از ایران معاصر است که پیوند می‌خورد با ورود نیروهای روسیه به این شهر و اخراج رهبران مشروطه از تبریز و باقی رویدادهایی که مطالعه‌ روایات و جزئیات و اسناد آن‌ها هنوز که هنوز است تکان‌دهنده است و حیرت‌انگیز. دوران مشروطه همان‌قدر که ازمهم‌ترین نقاط عطف تاریخ معاصر ایران در عزیمت اجتماعی و سیاسی به سمت قانون محسوب می‌شود، گویی خود طلسمی درانداخته است بر حیات و دوام قانون در ایران که صد سال پس از آن روزگار نیز، همچنان همه مصائب بر سر حکومت قانون است.

۶- قانون اساسی ایالات متحده آمریکا

مترجمه شهرام ارشد نژاد. قانون اساسی ایالات متحده آمریکا که در تاریخ ۱۷۸۹ به تصویب رسید، یکی از قدیمی‌ترین قانون‌های اساسی موجود جهان است و در طول بیش از ۲۲۰ سال هنوز به قوت خود باقی است. در حقیقت هیچگاه قانون اساسی ایالات متحده تغییر نکرده و صرفاْ اصلاحیه‌هایی به آن افزوده شده‌است. به همین جهت، قانون اساسی این کشور از ثبات و انسجام فراوانی برخوردار است و به عنوان یک میراث ملی در میان مردم آمریکا شناخته می‌شود. اصول این قانون از ۷ فصل تشکیل شده که هر یک از فصول چندین بخش را در بر می‌گیرد. روح کلی حاکم بر قانون اساسی بر ۳ محور اصلی قرار دارد که به عنوان محورهای غیرقابل تغییر در نظر گرفته شده‌اند.

۷- حقایقی که باید گفت

نویسنده: کامالا هریس. کتاب «حقایقی که باید گفت» (The Truths We Hold) معرفی اجمالی اثر گیرای «کامالا هریس» (Kamala Harris)، سیاستمدار آمریکایی است که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد. هریس که در حال حاضر معاون رئیس جمهور آمریکاست، در این کتاب زندگینامه خود را به رشته تحریر درآورده است. او که متولد اوکلند کالیفرنیاست و از پدری جامائیکایی و مادری هندی متولد شده، اولین زن و اولین رنگین‌پوست در تاریخ آمریکاست که به مقام معاون رئیس جمهوری رسیده است.

۸- یادگیری عمیق

نویسنده: میلاد وزان. این کتاب بر درک اصول و مفاهیم یادگیری عمیق، با چشم‌اندازی بر رویکردهای مختلف یادگیری تاکید دارد. اما، این بدان معنا نیست که بتوان در یک جلد کتاب به تشریح همه جوانب و اکتشافات یادگیری پرداخت؛ ما نیز چنین قصدی را نداریم. در واقع هدف ما از تالیف و گردآوری مطالب این کتاب، بدست آوردن دانش کافی از یادگیری عمیق و رویکردهای مختلف آن با تاکید بر مباحث مهم و نوین و ارائه دیدگاه جامعی از یادگیری عمیق می‌باشد. هرچند که مطالب این کتاب قابل فهم بوده، اما این مطالب برمبنای اینکه خواننده دانش کافی از یادگیری ماشین را دارد، تالیف شده است. قطعا داشتن اطلاعات زمینه-ای از یادگیری ماشین فهم مطالب این کتاب را دو‌چندان خواهد کرد. با این همه، در طول بیان مطالب، تمام تلاش بر این بود تا این پیش‌نیاز‌ها از یادگیری ماشین حداقل شود.

۹- فرگشت انسان

نویسنده: شروین وکیلی. کتاب کنونی، روایتی است زیست‌شناختی از ظهور و دگردیسی گونه‌ی انسان، چنان که از زاویه‌ی نظریه‌ی سیستمهای پیچیده نمایان می‌گردد. مسیرِ تکامل نخستی‌ها و گونه‌های نیای انسان، نظریه‌ها درباره‌ی پیدایش انسان هوشمند کنونی، و طرح پرسشهایی درباره‌ی صفتها و ویژگیهای ریختی و رفتاری انسان –از شکل چشم و مو و چهره‌ی آدمیان گرفته، تا راه رفتن بر دو پا و پیدایش زبان- مسائلی هستند که در این کتاب مورد بحث قرار گرفته‌اند. در این کتاب سیر تحول گونه‌ی انسان از نیاکان دوردستِ آن تا ظهور نخستین نشانه‌های زندگی کشاورزانه بررسی شده است.

۱۰- بیگانه

نویسنده: آلبر کامو، مترجم: جلال آل احمد. ‌این اثر جامعه پایان جنگ جهانی دوم را به شدت متاثر می‌کند. ‌این کتابنقدها و تحقیقات بسیاری را در مراکز دانشگاهی و خارج از آن به خود اختصاصداده است. بیگانه را می‌توان با نقد فلسفی، جامعه‌شناسی، تکوینی و دیگرنقدها حتی پسااستعماری بررسی و مطالعه کرد. اما در ‌این مقاله کوششمی‌شود‌ این اثر بزرگ، که‌ اینک جزو آثار کلاسیک محسوب می‌شود با روشترامتنیت که از روش‌های نوین است مورد بررسی قرار گیرد.

۱۱- صد بازی سنتی ایرانی

نویسنده: لیلا ولی زاده. بازیهای بومی و ملی کشورها نشانه هایی از حیات فرهنگی جوامع به شمار می رود و تنوع و تعدد آنها حاکی از فرهنگ غنی و عمیق آن کشور است. در همین راستا یکی از سیاستهای اصلی سازمان بهزیستی کشور به عنوان متولی مهدهای کودک، پرداختن به ظرفیتهای ملی کشور عزیزمان می باشد که در جهت بهره مندی از گنجینه فرهنگی به منظور آشنایی هر چه بیشتر فرزندان ایران زمین با شیوه زندگی اجداد و نیاکانمان است. لذا معرفی بازی های سنتی و بومی به کودکان ضمن ایجاد سلامت جسمی و روحی در ایشان موجب تعلق خاطر نسبت به گذشتگان و ارزشهای فرهنگی و ملی خواهد شد.

۱۲- قفقازیه و مجاهدین ایران

نویسنده : ابوالفضل وکیلی. این مجموعه شرح یکی از وقایعی است که به کشور عزیز ما گذشته و بیان جنایات مردمی است که در ادوار گذشته عامل اصلی بدبختی و عقب افتادگی ملت ایران بوده اند. بدین جهت شایسته است که این واقعه تاریخی در اختیار همگان قرار گیرد تا هموطنان گرامی، با هوش سرشار و موشکافی دقیق خود این این جنایات را بررسی نمایند. باشد که از آن عبرت گیرند و برای خوانندگان عزیز فایده در برداشته باشد. در این مجموعه سرگذشت رادمردان و جانبازان نامور ایران که با نثار خون خود آبرو و حیثیت کشور را خریده اند، از نظر شما می گذرد و حوادث تلخ و شیرین آن را به یاد شما می آورد…

جهت کسب اطلاعات بیشتر از کتب می توانید از سایت کتابخانه کانون دفاع از حقوق بشر در ایران بازدید فرمائید:

http://ketab.bashariyat.org/