حلقه رقص باد و آتش نیز به زنجیره بحران های ایران اضافه شد .
در اثر بی کفایتی مسئولین امر مخصوصا آقای عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در جمهوری اسلامی ایران، هکتار هکتار از جنگلهای ایران با انبوهی از جانوران طبیعت وحش و گیاهانی نظیرگونه های: بلوط، بنه، کلخنگ، بادام وحشی، ارژن، خوشک، گون، گیاهان دارویی و … همچنین گونه های جانوری شامل : کل بز، گرگ ، کفتار، شغال، روباه، تشی، کارال، پلنگ و پرندگانی از جمله کبک، تیهو، بحری، دلیجه و… به تلّی از خاکستر مبدل گشت ،آتشی که از سمت بهبهان آغاز شد اما در اثر عدم مدیریت صحیح به موقع مهار نشد و تا استانهای کهکیلویه و بویر احمد، فارس، خوزستان، بوشهر، کرمانشاه، هرمزگان و کرمان گسترش یافت .
سال۱۳۹۸ نیز ۳۴۶ هکتار از جنگلها و مراتع استانهای ایران دچار آتش سوزی شدند، در خرداد ماه ۱۳۹۹:
هشت هزار متر مربع از منابع طبیعی فسا در آتش سوخت .
چهار هکتار از مراتع زیستکده و منطقه حفاظت شده کنونی هرمزگان در آتش سوخت .
۲۱۳هکتار از اراضی ملی و کشاورزی در تعطیلات خرداد ماه دچار آتش سوزی شدند و علاوه بر آن: تعدادی کشته و چندین نفر نیز مجروح شدند.
آقای عیسی کلانتری مسئول حفاظت از محیط زیست در مقام پاسخگوئی به این آتش سوزی گسترده در ارزشمندترین جنگلهای ایران می گوید:
کل آتش سوزی ما در۱۳۰ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی سالانه ۱۶هزار هکتار است، پیاز داغ آتش سوزی جنگل ها را زیاد نکنید و دامن نزنید، آتش سوزی جنگلها امری عادی و بسیار طبیعی است و طبیعت خودش آتش را کنترل میکند!.
هشدار:احتمال آتش سوزی جنگلها و مراتع آذربایجان شرقی زیاد است، مراتع و باغهای ارومیه نیز در کمین آتش است، وقوع مجدد آتش در مراتع بهاباد یزد بسیار جدی است و امکان آتش سوزی در جنگلها و مراتع مازندران هم نزدیک به یقین است یادآور می شویم که۵۳۰ هزار هکتاراز کل مساحت استان مازندران را عرصههای حفاظتی زیستمحیطی در بر گرفته است که ۴۹۰ گونه جانوری در درون این عرصههای زیستمحیطی زندگی میکنند و مورد تهدید این آتش خانمانسوز قرار دارند و پرسش ما اینست که :
طبق اصل۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران سازمان حفاظت از محیط زیست ایران چه نقشی در حفاظت و مهار این آتش سوزی دارد یا خود را در انجام آن موظفمی داند و اگر « آتش سوزی جنگلها امری طبیعی است و طبیعت باید آتش را کنترل کند»، پس اختصاص این میزان بودجه دولتی، آن سازمان عریض وطویل با این حجم از همکاران برای چیست؟ افزایش ۴۷ درصدی اعتبارات سازمان محیط زیست در لایحه بودجه ۹۸ چه شد؟
اگرهموطنان از زن و مرد وجوان و پیر باید برای اطفای حریق جنگل ها بشتابند پس افزایش ۱۶ درصدی اعتبار سال۹۹ سازمان محیط زیست در کجا هزینه شد؟
آیا نباید مهمترین هدف این سازمان تحقق اصل پنجاه قانون اساسی و حفاظت از تنوع زیستی کشور باشد؟
ما مسئولیت حفاظت و بهسازی محیط زیست، پیشگیری و ممانعت از آلودگی و هر اقدام مخربی که موجب بر هم خوردن تعادل و تناسب محیط باشد را وظیفه دولت میدانیم و در جهت برقراری اهداف سند۲۰۳۰ یونسکو بویژه هدف۱۵:حفظ، بازیابی و بهبود استفاده پایا از اکوسیستمهای خاکی، مدیریت پایا جنگلها، مبارزه با بیابانزایی، متوقف کردن یا معکوس کردن روند تخریب زمین و متوقف کردن روند از دست رفتن تنوع زیستی، مصرانه تلاش خواهیم کرد.
۱۲۹۸
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
نمایندگی ایالت هامبورگ
آخرین دیدگاهها