لیست جدید کتابهای منتشر شده در کتابخانه اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – آگوست ۲۰۲۲

۱. سیری در تئاتر مردمی اصفهان (نمایشگاه‌های مردم‌شناسی و فرهنگ عامه ایران)

نوشته: پرویز ممنون. سیری در تئاتر مردمی اصفهان دفتر‌ی‌ست در شرح و توصیف نمایش‌های مردمی اصفهان. مرکز مردم‌شناسی ایران دفتر حاضر را به مناسبت برگزاری نمایشگاه تئاتر عامیانه اصفهان در نخستین جشن فرهنگ مردم انتشار می‌دهد. کتاب حاضر تالیف پرویز ممنون است که در سال 1356 توسط مرکز مردم شناسی ایران به چاپ رسیده است.

۲. سرزمین حماسه‌ها

ما به عظمت باستانی و میراث گرانبهای نیاکان خود می‌بالیم زیرا این میراث پرافتخار که کمتر ملتی در جهان از نظیر آن برخوردار است برای منبع نیرو و الهامی برای ساختن ایران آینده است. ولی ما نباید تنها به این افتخارات قناعت کنیم، بلکه باید در دنیای جدید افتخار تازه ای به مفاخر کهن بیفزاییم و وضع خود را با ترقیات جهان امروز هم آهنگ سازیم و از هر حیث با کاروان تمدن همگام شویم. ۲۹ آذر ۱۳۳۸

۳. سفر روح

نویسنده مایکل نیوتن  ترجمه دکتر دانائی. سرنوشت «کارما» این نیست که ما همیشه دستخوش رخ دادهایی هستیم که روی آنها هیچ کنترل و تاثیری نمی توانیم داشته باشیم بلکه باید بدانیم ما در مقابل «کارما» مسئولیت هم داریم. قانون علت و معلول همیشه حاکم و اجتناب ناپذیر است.  در نهایت ما خودمان سازنده ی سرنوشت خود هستیم.

۴. پرورش اندام

نوشته‌ی امین حیدریان، به طور کامل از تاریخچه‌ی بدنسازی (Budy Building) تا انتخاب مکمل‌های غذایی و رژیم‌های مناسب را توضیح می‌دهد. از ابتدای پیدایش تمدن‌های مختلف، انسان به طور ناخودآگاه علاقه‌ی زیادی به سالم بودن و داشتن اندام متناسب و قوی داشته است و این احساس و نیاز تا به امروز ادامه دارد. به طوری که از آن زمان تا کنون همواره در میان مردم افرادی هستند که تمام سعی خود را برای داشتن اندامی زیبا و ماهیچه‌ای می‌کردند. از آنجایی که مقدار زیادی از ماهیچه از آب تشکیل شده است، برای افزودن نیم کیلو به وزن آن، تنها به 2500 کالری بیشتر نیاز داریم در حالی که برای ساخته شدن نیم کیلو چربی، بدن به 3500 کالری اضافه نیاز دارد. بیشتر کالری مازادی که برای اضافه شدن وزن لازم است از طریق مصرف مواد دارای کربوهیدرات مانند نان، انواع برشتوک، سیب زمینی و پاستا (انواع خمیر‌های تخم مرغی) به بدن می‌رسد.

۵. ویکتور هوگو، زندگی و آثارش

نویسنده: آندره موروا ترجمه یحیی ذکاء. می‌پرسید چرا ویکتور هوگو؟ چون او بزرگترین شاعر، رمان‌نویس و از چهره‌های استثنایی شعر و ادب نه‌تنها در فرانسه، بلکه در سراسر دنیاست و آشنایی با زندگی و احوال او، برای درک نبوغ پرتلاطم و پرجوش و خروشش ضروری است.

۶. موزه معصومیت

نویسنده: اورهان پاموک ترجمه گلناز غبرایی،  یک رمان عاشقانه است که خالق اثر برای به نگارش درآوردن آن حدود شش سال از عمر خود را وقف آن نموده است. اورهان پاموک در سال 2006 موفق به کسب جایزه نوبل شد و تنها نویسنده ترک تباریست که به این مهم دست یافته است.

۷. چطور با هر جور آدمی ارتباط برقرار کنیم

 نوشته‌ی لیل لوندز مترجم؛فرخ بافنده، ۹۲ ترفند ساده را به شما معرفی می‌کند تا با استفاده از آن بتوانید هم در زندگی، هم کار و هم در عشق یک گفتگو کننده‌ی برتر شوید و به خواسته‌هایتان برسید. ۹۲ ترفندکوچولو برای جاکردن در دل آدمها و رسیدن به موفقیت باهمکاری آنها.

۸. بیست داستان برگزیده

نویسنده: ارنست همینگوی ، مترجم عبدالعباس سعیدی. با موضوع اجتماعی، مجموعه داستان‌های کوتاه از ارنست همینگوی است. عنوان برخی از داستان‌ها عبارتند از: «ده سرخپوست»؛ «ملکه مادر»؛ «پدران و پسران»؛ «روشنایی دنیا»؛ «مسابقه تعقیب»؛ «پس از توفان»؛ «یک خواننده روزنامه می‌نویسد»؛ «تاریخ طبیعی مردگان» و «یک روز انتظار».

۹. زن زیادی

نام یکی از مجموعه داستان‌های جلال آل احمد است. این مجموعه در واقع جمع‌آوری همه داستان‌های درباره زنان و با محوریت آنان در یک کتاب است. زن زیادی» مجموعه‌ای از ۹ داستان کوتاه اثر «جلال آل احمد» است. این داستان با زبانی حاوی طنز درباره زنان سنتی ایران می‌باشد که فرهنگ و افکار خود را داشتند.یکی از مهم‌ترین آثار جلال آل احمد زن زیادی است که دیدگاه او را درباره خرافات و سنت‌های غلط و همین‌طور زنان در جامعه سنتی مشخص کرده است. او در این کتاب دست به انتقاد این سنت‌ها و همین‌طور افکار و اعمال زن‌های سنتی می‌زند. زنانی که افکار آن‌ها ریشه در خرافات دارد و متاسفانه هنوز هم در جامعه با آن‌ها روبه‌رو هستیم. زنانی که می‌خواهند همه مشکلات اعم از نازایی، اختلاف با هوو و مادر شوهر، بخت‌گشایی و… را از راه جادو و نذرونیاز و خرافات حل کنند. در کار هم دخالت می‌کنند و نمونه‌های بارز زنان علیه زنان در جامعه هستند. نثر جلال در این کتاب دارای لحنی قدیمی و سرشار از کلمات کوچه‌بازاری است در کنار این‌ها او طنزی شیرین را در متن کتاب وارد کرده است که جذابیت خاصی به داستان‌ها بخشیده است. برخی از این داستان‌ها حاوی روایت تک‌گویی درونی هستند که آل احمد بسیار خوب از این شیوه در کارهایش استفاده می‌کند و باعث می‌شود مخاطب باشخصیت داستان ارتباط عمیق‌تری برقرار کند. این کتاب که اولین گام‌های جلال برای روشنگری اذهان و تلاش او برای ساختن جامعه‌ای آزادتر است، شامل داستان‌های: سمنوپزان، خانم نزهت‌الدوله، دفترچه بیمه، عکاس بامعرفت، خداداد خان، دزدزده، جاپا، مسلول، زن زیادی است.

۱۰. روزنامه تیاتر

شیخ علی میرزای حاکم بروجرد و عروسى با دختر پادشاه پریان مشتمل بر چند پرده به انضمام شرح احوال و آثار نویسنده، نوشته: میرزا رضا خان طباطبایی نایینی مصحح: محمد گلبن, فرامرز طالبی .میرزا رضاخان طباطبائی نائینی یکی از اندیشمندان و یکی از حلقه‌های به‌هم‌پیوسته جریانات روشنفکری دوران انقلاب مشروطه ایران است. نخستین شماره روزنامه تیاتر را میرزا رضاخان در تاریخ سه‌شنبه، چهارم ربیع‌الاول 1326 قمری در تهران منتشر کرد. این روزنامه تا جمادی‌الاول 1326 در مجموع در دوازده شماره انتشار یافته و هر شماره داری چهار صفجه بوده است. این نشریه، نخستین روزنامه‌ای بود که زیرعنوان تیاتر در ایران انتشار می‌یافت. نائینى از اولین شماره مطلب انتقادى خود را از اوضاع و رجال دربارى زیر عنوان «تئاتر شیخ على میرزاى حاکم ملایر و تویسرکان و عروسى با دختر پادشاه پریان مشتمل بر چند پرده» آغاز مى‏کند. این نوشته به صورت محاوره و نمایش‌نامه نوشته شده و با نثرى ساده و عوام‌فهم تنظیم شده است. در این کتاب افزون بر گذری بر زندگی طباطبائی نائینی و آثار او، متن این روزنامه نیز دوباره آورده شده است.

۱۱. آئین و اسطوره در تئاتر

نوشته :جلال ستاری این کتاب دربرگیرنده مقالاتی است که جلال ستاری ترجمه کرده و نوشته و همه در مجله «نمایش» منتشر شده است. کتاب در سه بخش تئاتر در شرق، پسیکودرام و آئین و اسطوره سامان یافته است. عناوین برخی از نوشتارهای کتاب بدین ترتیب است: تئاتر شرق و تئاتر غرب؛ کریک، یتس و تئاتر شرق؛ هنر نمایش در کشور الجزایر؛ جریان‌های عمده در ادبیات معاصر عرب؛ مرگ کاتب یاسین؛ چند نکته درباره نمایش روان‌درمانی؛ جادوگری و روانکاوی؛ هملت در قلب پالایش روانی به روایت شکسپیر و…

۱۲. تاریخ جدید یزد

نویسنده: احمد بن حسین بن علی کاتب، کتابی تاریخی درباره یزد به فارسی تألیف احمد بن حسین کاتب یزدی در سده نهم است. تاریخ جدید یزد مشتمل بر دوازده مقاله است. دو مقاله نخست آن به روایت افسانه مانندِ ساختن زندان در یزد به دست اسکندر و اوضاع آن شهر در دوره ملوک فرس اختصاص دارد. ده مقاله دیگر درباره سلسله‌های پس از اسلام است. قسمت مهم کتاب از فصل هفتم به بعد است، یعنی آنچه به دوره تیموری، به ویژه عهد شاهرخ و فرزندان او که در فارس و یزد حکمروایی می‌کردند، همچنین جهانشاه قراقوینلو مربوط می‌شود. این کتاب حاوی اطلاعات مفیدی درباره ابنیه موجود یزد، بقاع و ساختمانهای از میان رفته، تاریخ بنای آن‌ها و بعضی از کتابه‌های شعری است. از دیگر ویژگی‌های این کتاب: کاربرد لغات و اصطلاحات خاص عمارات و ساختمانها، مانند طنبی و پیشان و پیشگاه، که در منابع دیگر کم‌تر به کار رفته است، شرح چگونگی پرداخت مواجب و چگونگی سرشماری، تحصیل و تمغا و نعلب‌ها

جهت مشاهده و مطالعۀ کتب موجود، می توانید از سایت کتابخانه کانون دفاع از حقوق بشر در ایران بازدید فرمائید:

http://ketab.bashariyat.org/