لیست کتابهای جدید منتشر شده در کتابخانه اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – آپریل ۲۰۲۴

۱ –  ۲۰ سال جاسوسی در اسرائیل (جلد دوم)

نویسنده: صالح مرسی صالح، مترجم: عبدالصاحب سعیدی. کتاب ۲۰ سال جاسوسی در اسرائیل پرفروشترین رمان سیاسی در مصر است که شامل ۳ جلد می‌باشد. رمان ۲۰ سال جاسوسی در اسرائیل می‌تواند به عنوان یک داستان زیبا و جذاب درباره خاطرات یک جاسوس ماهر به حساب بیاید که با خواندن آن از اوضاع مصر و روابط میان رژیم صهیونیستی و مصر مطلع شد. مصری که سال‌ها درگیر تنش با اسرائیل بود و سالیان سال در میان کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی اوضاع شکرابی حاکم بود.

۲- فواید گیاه خواری

نویسنده: صادق هدایت. همه اعضای بدن غلام شکم می‌باشند و برای جستجوی خوراک به کار می‌روند. حواس ظاهری کمک به راهنمایی در این تکاپو می‌نماید. اعمال روحیه برای به چنگ آوردن وتشخیص خوبی و بدی خوراک‌ها به کار می‌رود. این میل غریزی در حیوانات خیلی دقیق و موشکاف است. هر کدام از آنها خوراکی را که بر طبق ساختمان و احتیاجات بدنشان است به خوبی تمیز داده و همان را می‌خورند. لیکن از این قانون جانوری که سرپیچی می‌کند، آدمیزاد است. گویا این حس در انسان متمدن وجود ندارد. چیزی که اهمیت دارد باید دانست روی زمین ما که پر از محصولات طبیعی است، با احتیاجات خودمان سنجیده و مابین خوراکی‌های رنگ به رنگ ببینیم کدام یکی از نقطه نظر تغذیه طبیعی‌تر، اخلاقی‌تر، سالم‌تر، و بر سایر خوراکی‌ها برتری دارد.

۳- تأملی در اعتقاد به زندگی‌های متوالی (جلد اول: یونان)

نویسنده: دکتر محمد خدادادی. در هر کدام از این فصول، سعی شده که علاوه بر بیان دیدگاه‌های این بزرگان درباره زندگی‌های متوالی، اُمّهات دیدگاه‌های فلسفی ایشان نیز به صورت کوتاه و مختصر بیان شود، تا بدین ترتیب، مخاطبان اثر بتوانند به فضای کُلّی تفکّری این فیلسوفان نزدیکتر شوند و دلایل گرایش این گروه به نظریه زندگی‌های متوالی را بهتر درک کنند. سعی بر این بوده که بیشتر، آن دسته از تفکّرات این فیلسوفان مورد توجّه قرار بگیرد که ارتباط بیشتری با مباحثِ هستی‌شناسی و روح‌شناسی ایشان دارد. نویسنده کتاب با بررسی و دقیق شدن در آرای این فلاسفه یونان باستان، یعنی: فیثاغورس، امپدکلس، سقراط، افلاطون و فلوطین، تا حدود زیادی، زوایا و خفایای اعتقاد به زندگی‌های متوالی در یونان باستان روشن خواهد شد و این موضوع کمک شایان توجّهی به دلایل و چگونگی ظهور و بروز این نظریه در آرای سایر فیلسوفان.

۴- ایده سوسیالیسم

با رشد شیوه تولیدی سرمایه داری در درون سیستم فئودایسم در اروپا، تضادمندی‌های خواست‌های سرمایه‌داری برای رشد و ایجاد بازار، با ساختارهای اداری کشوری سیستم فئودالی، زمینه جرقه‌های اندیشه‌های آزادی‌خواهی را در اروپا، سالها پیش از براندازی سیستم فئودالی رقم زد. شیوه تولیدی جدید، دولت و تشکلیلات اداری منطبق بر نیازهای خود را لازم داشت. در دورانی که سرمایه‌داری، هنوز دارای ساختارهای دولتی خود نبود، اندیشه و تلاش‌های روشنگران اجتماعی، در تقابل با آموزه‌های کلیسایی، مورد استقبال و پذیرش‌اش بود. سرمایه داری، منافع خود را در این همراهی می‌دید. اوج تفابل بین اندیشه‌های کهنه کلیسایی و اندیشه‌های نو، انقلاب کبیر فرانسه بود. انقلاب فرانسه، در ریشه، بر سه محوراستوار بود. آزادی، برابری و برادری، که برداشت‌های اجتماعی از آنها در میان طبقات مختلف جامعه، یکسان نبود.

۵- شناخت مواد

نويسنده: دکتر تورج هاشمی. در قرن گذشته، شیمیدانها و فیزیکدانان دست بدست هم داده و ابزارهائی فوق‌العاده تولید نموده که ارزش اعتبار آنها در عمل به ثبوت رسیده است. کشف طیف الکترو مغناطیسی از یکطرف به ارتباطات رادیوئی و از سمت دیگر به استفاده گسترده از پرتو ایکس، پرتو الکترونی، پرتو یونی منجر شد و همین راه دانشمندان علوم را به حوزه موجودات زنده و مسائلی چونDNA ، رادیولژی و Nuclear Magnetic Resonance ( NMR ) گشود. در حوزه شیمی، موادی ساخته شد که قبلاً در طبیعت وجود نداشت. تمام این دستاوردها، به پیشرفت تکنولژی‌های هوائی و فضائی منجر گردید که امروزه مورد استفاده همگان قرار می‌گیرد. علم مواد در جلو تمام علوم به جلو می‌رود و مسائل و مشکلات مواد مورد استفاده بشر، روز بروز مورد بررسی علمی قرار گرفته و راه حل‌های مناسب، کشف می‌گردد. از این روست که شناخت و ارزیابی مواد طبیعی و موادی که بدست بشر ساخته شده، اهمیت فوق‌العاده‌ای در علوم و تکنولژی پیدا کرده است.

۶- عوامل حیاتی موفقیت CSF

نويسنده: جواد قلی‌زاده. در این کتاب شما چگونگی شناسایی، اندازه‌گیری و استفاده ازCSF ها را برای اجرای موفقیت‌آمیز طرح و برنامه‌های استراتژیک، سازمان و سیستم‌ها، مدیریت پروژه‌هایتان و بهبود فرآیندهای کاری و مشاغل و کسب و کارتان یاد خواهید گرفت. این کتاب منبع خوبی است که به شما یک فرآیند ساده برای پایش و پیگیری پیشرفت، برجسته کردن مشکلات و چالش‌های پیش رو و اقدامات لازم برای نیل به پیشرفت در امور را یاد می‌دهد. اگر شما سعی دارید بهره‌وری را در کار و حرفه‌ی خود افزایش دهید، خدمات به مشتریان خود را بهبود بخشید. حتی کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید. با کمک و راهنمایی این کتاب می‌توانید روند اقدامات خود را اثربخش نمائید. هر گونه سرمایه‌گذاری، صرف زمان و هزینه و دیگر منابع را در جهت تحقق اهدافی که دنبال می‌کنید، به یک سرمایه‌گذاری و یا مشارکت موفق تبدیل کنید

۷- تکامل چیست؟

نویسنده: ارنست مایر، مترجم: سلامت رنجبر. این کتاب به مواردی از قبیل گونه‌زایی، ظهور جانداران، انسان چگونه پدید آمد و تکامل از طریق دگرگونی می‌پردازد. تکامل یا فرگشت به دگرگونی می‌گویند که در چند ویژگی موروثی که طی زمان در جمعیت‌های افراد رخ می‌دهد. این ویژگی‌های فنوتیپی که از نسلی به نسل بعد جابه‌جا می‌شوند؛ صفات ساختاری، بیوشیمیایی و رفتاری را تعیین می‌کنند. وقوع تکامل منوط به وجود بستری از گوناگونی ژنی در جمعیت است. اِرنست والتر مایر (Ernst Walter Mayr) زیست‌شناس آمریکایی آلمانی‌تبار برای آثارش در زمینه آرایه‌شناسی پرندگان، ژنتیک جمعیتی و فرگشت (تکامل) مشهور است و به عنوان یکی از زیست‌شناسان برجسته دنیا، او را گاه «چارلز داروین سده بیستم میلادی» خوانده‌اند. مایر در ۱۹۹۹ موفق به دریافت جایزه کرافورد زیست‌شناسی شد.

۸- زن در برابر زن

نویسنده: فیلیس چیسلر، مترجم: ساغر عقیلی. آنچه چسلر می‌نویسد حاصل بیست سال کاربا زنان، هزاران مصاحبه با آنان از ملیت‌های مختلف و مطالعه و کندوکاو در متون بی‌شمار است. شاید برخی از مطالب کتاب تناسبی با فرهنگ ما نداشته باشد، اما ما زنان ایرانی وقایع مشابه بسیاری از نوشته‌های او را از سر گذرانده‌ایم. و شاید تعدادی از ما با پیامدهای ناخوشایند غیبت‌ها، حسادت‌ها و پرخاشگری‌های هم‌جنسان خود مواجه شده باشیم. در هر حال، با همان امیدی کتاب را ترجمه کردم که نویسنده را به نوشتن آن واداشت. او امیدوار بود با این کار بتواند راهگشای ایجاد روابطی سازنده‌تر و انسانی‌تر در بین زنان باشد. مترجم نیز با همین امید کتاب را تقدیم خوانندگان فارسی زبان می‌کند. شایان ذکر است که بنا به برخی ملاحظات، برخی از مطالب متن اصلی در ترجمه حذف شده‌اند.

۹- ویتامین‌ها و مواد معدنی

نویسنده: ویستا. بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که مقادیر قابل توجهی ویتامین C مصرف می‌کنند علایم روحی و فیزیکی معمول ناشی از استرس را که در اثر چالش‌های روانی شدید بروز می‌کند، اغلب بروز نمی‌دهند. این افراد خیلی زودتر از کسانی که میزان ویتامین سی در خون آنها کمتر است، از شرایط استرس‌زا به حالت عادی باز می‌گردند. ترشح مدام میزان زیاد هورمون‌های استرس باعث تحلیل رفتن منابع فیزیکی بدن، ضعف یادگیری و حافظه می‌شود. در انتها فرد را مستعد ابتلا به افسردگی می‌کند. از منابع آن می‌توان به سبزیجات و میوه‌های تازه و خام به ویژه مرکبات و نیز فلفل یاد کرد. همچنین در میوه‌هایی همچون خربزه، طالبی، توت‌فرنگی، کیوی، کلم برکلی و گوجه‌فرنگی نیز وجود دارد.

۱۰- تاریخ و فرهنگ زورخانه

نویسنده: غلامرضا انصافپور. در این کتاب بنیادهای ورزش باستانی ایران و آداب و اصطلاحات مربوط به آن آمده است، که ارج نهادن به این ورزش کهن، محترم شمردن آئینی است که عیاری و فتوت را گسترش می‌دهد و در دامان خویش جوانمردانی چون «پوریای ولی» می‌پرورد. مرکز مردم‌شناسی ایران آئینهای کهن بازمانده از پیشینیان را همواره گرامی می‌دارد و پژوهش‌هایی از این دست را دنبال می‌کند؛ هم از این روست که «تاریخ و فرهنگ زورخانه» تألیف پژوهشگر فرزانه آقای «غلامرضا انصافپور» را در اختیار مشتاقان فرهنگ ایرانی می‌گذارد.

۱۱- آموزش مقدماتی تار و سه تار اول هنرستان

نویسنده: روح‌الله خالقی. موسیقی از دو بخش صدا و زمان تشکیل شده است. بخش صدا یعنی صداهایی با زیر و بمی مشخص که به آن صدای موسیقایی می‌گویند (صدای حاصل از سازهای موسیقی یا صدای انسان) و بخش زمان، فاصله‌ی زمانی بین دو صدا و یا زمان کشیدگی یک صدا را شامل می‌شود. نت‌های موسیقی دربرگیرنده‌ی هر دو بخش هستند و هنرجوی موسیقی باید آنها را یاد بگیرد. الفبای صوتی هفت صدا هستند. این هفت صدا پی‌درپی تا حدود ۶۰ صدا، از سویی به سمت صداهای بم و از سویی دیگر به سمت صداهای زیر در حرکت‌اند. در این تکرارها، از هر نت تا نت همنام خودش را یک اکتاو می‌نامند.

۱۲- منبت کاری

نویسنده: محمد ستاری. واژه‌ی «منبت» به معنای کنده‌کاری روی چوب است. این هنر سابقه‌ای دیرینه دارد. شاید بتوان آغاز تاریخ منبت‌کاری را زمانی دانست که انسان نخستین با ابزاری برنده، چوبی را تراشیده است. منبت‌کاری روی چوب از قدیم در ایران مرسوم بوده است. در کتیبه‌هایی که ازخزانه‌ی داریوش در تخت جمشید بدست آمده، سخن از پرداخت دستمزد به هنرمندانی است که روی درهای چوبی کنده‌کاری می‌کردند. کهن‌ترین درب چوبی منبت‌کاری شده اکنون در موزه «اکبرآباد» هندوستان حفظ می‌شود. این درب مربوط به کاخ سلطان محمود غزنوی می‌باشد. مطالعه دقیق درب‌های چوبی نشان می‌دهد که هنر منبت‌کاری و گچ‌بری از نظر موضوع تزئینات زیاد اختلاف نداشته‌اند. در حقیقت همان تحولی که از دوره ساسانیان تا دوره اسلامی در گچ‌بری‌ها دیده می‌شود در کنده‌کاری روی چوب نیز به چشم می‌خورد.

 

جهت مشاهده و مطالعۀ کتب موجود، می توانید از سایت کتابخانه کانون دفاع از حقوق بشر در ایران به آدرس ذیل، بازدید فرمائید:

http://ketab.bashariyat.org/